Een bedrijf registreren op een virtueel kantooradres

De meeste ondernemers zijn op de hoogte van de mogelijkheid van het registreren van een bedrijf op een virtueel kantooradres. Dat neemt echter niet weg dat het voor veel ondernemers nog steeds niet duidelijk is hoe je dit precies doet. Als je de krant open slaat, zul je ongetwijfeld een artikel zien over een bedrijf uit het buitenland dat zogenaamd gevestigd is in Nederland. Deze methode heeft talloze voordelen. Wil je meer informatie? Neem contact op met Postadrescenter.nl.

Wat een virtueel kantooradres is
Als je een postbus huurt, spreek je van een virtueel kantooradres. Dit betekent dus ook dat je de hulp van een bedrijf moet inschakelen om je post te beheren, want de post van klanten en andere bedrijven wordt naar dit adres gestuurd. Een bedrijf is anno 2023 niet meer 100% afhankelijk van de post die fysiek wordt verzonden. Steeds vaker wordt een kopie van de post per mail gestuurd. Bijvoorbeeld als een PDF. Dit kan het bedrijf ook voor je doen. Zo weet je zeker dat je alle post ontvangt.

Andere mogelijkheden
Hecht je veel waarde aan je privacy? Misschien zie je het dan wel helemaal niet zitten dat een bedrijf je post kan inzien. Je kunt dan ook kiezen voor de optie om het bedrijf te vragen om de post meteen door te sturen. Op deze manier opent het bedrijf waarmee je zaken doet de post niet.

Een virtueel kantoor
Je hebt op een borrel of feestje ongetwijfeld mensen horen praten over een virtueel kantoor. Je huurt dan een kantoorruimte voor een bepaalde tijd. Dit kan ook een vergaderzaal betreffen. Je hebt dan dus niet alleen een virtueel kantooradres, maar ook een virtueel kantoor.

Belangrijk om te weten
Sommige mensen halen een kantooradres door elkaar met een vestigingsadres. Dit is een groot misverstand, want je kunt een virtueel kantooradres niet gebruiken als vestigingsadres. Als je vraagt of dit kan bij de Kamer van Koophandel, zullen ze je simpelweg uitleggen dat dit niet mogelijk is. Voor je het weet wordt je naam weggehaald uit het Handelsregister. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als ondernemer.

Een professionele indruk maken met een virtueel kantooradres
Met een virtueel kantooradres maak je een professionele indruk. Dat geldt niet voor een woonadres. Dat is een veelgehoorde reden waarom ondernemers kiezen voor een virtueel kantooradres. Ook heb je geen last van boventallig veel post op de plek waar je woont. Het is duidelijk geworden dat er veel voordelen verbonden zijn aan een virtueel kantooradres, maar dan moet je wel weten hoe je dit precies regelt. Met deze informatie in je achterhoofd moet dat ongetwijfeld lukken. Waar wacht je nog op?