Een goede manier om te investeren in jouw bedrijf

Zowel op privé als zakelijk gebied vinden we het belangrijk dat we in een goed financieel klimaat verkeren. Wanneer dit niet het geval is, kan dit een negatieve impact op ons leven hebben. Gezien zelfstandig ondernemers soms voor moeilijke financiële keuzes staan, is het belangrijk dat zij hun geld goed investeren, zodat zij het meeste uit geld halen. Heb jij een eigen bedrijf? En wil je weten wat een goede investering voor het bedrijf is? In dit artikel zullen wij je hiermee op weg helpen. 

Investeer in een auto voor het bedrijf

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, wil je ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk investeert in jouw bedrijf. Uiteraard zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een goede optie waar je niet mis mee kunt gaan, is het aanschaffen een bedrijfsauto. Met een bedrijfsauto kun je je makkelijk verplaatsen en daarnaast kun je het ook gebruiken om reclame te maken voor het bedrijf. Dit kun je doen door de auto te voorzien van een sticker, met een logo en pakkende tekst. Bijgevolg zorgt dit voor merkherkenning en op de lange termijn zullen klanten zich meer verbonden voelen met jouw bedrijf. Uiteraard weten we dat een bedrijfsauto veel geld kost. Gelukkig kun je een beroep doen op financial lease. Dit is een zakelijke lease vorm, waarbij je het aankoopbedrag in maandelijkse termijnen kunt terugbetalen. Wanneer je dit afsluit, ben je meteen de economische eigenaar van de auto en er is geen limiet aan het maximaal kilometers dat je mag rijden. Als eigenaar van de auto kun je ook zelf bepalen wie er wel en niet gebruik mag maken van de auto. Door een bedrijfsauto met financial lease aan te schaffen, kun je ook in aanmerking komen voor aftrek kosten bij de belastingdienst. 

Bereken jouw persoonlijke financial lease 

Wist je dat je jouw financial lease online kunt bereken? En dat je de financial lease berekenen in drie eenvoudige stappen kunt doen? En geen zorgen! Het zijn drie stappen die je makkelijk zelf kunt doorlopen. Ten eerste moet je weten wat de aankoopprijs van de desbetreffende auto is. Deze informatie zul je namelijk als eerste nodig hebben. Wanneer je dit ingevuld hebt, kun je door naar de volgende stap. Hierbij is het belangrijk om jouw gewenste financiële samenstelling in kaart te brengen. Dit bestaat uit de aanbetaling, looptijd en slottermijn. Je kunt zelf bepalen hoeveel deze onderdelen zullen bedragen. Ben je tevreden met jouw financiële samenstelling? Dan kun je de hoogte van het maandbedrag bepalen. Vervolgens kun je gratis een lease offerte aanvragen. Binnen een werkdag krijg je te horen of jij in aanmerking komt voor financial lease. Hierna kun je in een prachtige auto kilometers afleggen voor jouw bedrijf! Houd er rekening mee dat er enkele voorwaarden zijn verbonden aan financial lease. Zo is het belangrijk dat de auto niet ouder dan 12 jaar is, nadat de financial lease eindigt. Ook mag de auto niet meer dan 200.000 kilometer gereden hebben bij het afsluiten van de lease.

Kortom, ondernemers kunnen in hun bedrijf investeren door een bedrijfsauto aan te schaffen. Een makkelijke manier waarop zij dit voor elkaar kunnen krijgen, is met financial lease. Houdt er rekening mee dat hier enkele voorwaarden aan verbonden zijn.