Een zakelijke rechtsbijstandverzekering: Waarvoor is het en wanneer is dit nodig?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het altijd mogelijk om in een juridisch conflict terecht te komen. Hoe goed je de zaken namelijk ook op orde hebt, er bestaat altijd een kans dat iemand je voor de rechter sleept. Of dit nou terecht of onterecht is, wanneer jij zeker bent van je zaak wil je dit conflict natuurlijk winnen. Echter hebben de meeste mensen niet goed in beeld waar zij recht op hebben tijdens zo’n conflict. Wanneer je op dat moment zelf iemand wilt inhuren voor dit conflict kunnen de kosten hiervan aardig oplopen. Het kan daarom erg verstandig zijn om je hiertegen te verzekeren. In deze tekst gaan we daar dieper op in zodat jij precies weet of het verstandig is om zo’n verzekering af te sluiten.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Hoewel veel beginnende ondernemers waarschijnlijk helemaal niet hebben nagedacht over de risico’s van een juridisch conflict, weet je nu in ieder geval wel dat er een zakelijke rechtsbijstandverzekering is. Maar wat doet deze verzekering precies? Dit is een verzekering die je bedrijf beschermt tegen de kosten van juridische geschillen. Ondanks dat deze verzekering niet erg bekend is bij een beginnende ondernemer, kan het zeker van onschatbare waarde zijn voor bedrijven die in zo’n situatie zijn terecht gekomen. Wanneer je namelijk in een juridisch geschil bent terecht gekomen, kunnen deze kosten al snel hoog oplopen. Denk hierbij aan de kosten die je hebt aan een advocaat, gerechtelijke kosten en overige kosten.

De verschillende soorten rechtsbijstandverzekering

Wil je een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten? Voordat je dit doet is het verstandig om even overzicht te krijgen van de soorten verzekeringen die er beschikbaar zijn. Er zijn namelijk diverse rechtsbijstandverzekeringen beschikbaar die elk weer een andere dekking bieden. Een van de populairste is de algemene rechtsbijstandverzekering die je bedrijf beschermt tegen juridische problemen die kunnen ontstaan door dagelijkse activiteiten. Dit type verzekering kan bijvoorbeeld dekking bieden voor arbeidsgeschillen, contractgeschillen, huurgeschillen en geschillen met betrekking tot eigendom. Het is dus belangrijk om na te gaan voor welke aspecten jij een dekking zoekt. Aan de hand van deze informatie kun je namelijk specifieker opzoek gaan naar een verzekering met passende dekking voor je bedrijf.

Hoe sluit je zo’n verzekering af?

Het tijdperk waarin wij nu leven maakt enorm veel dingen vele malen eenvoudiger als bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Een rechtsbijstandverzekering zakelijk afsluiten gaat nu namelijk erg eenvoudig en kan met 10-15 minuten al zijn geregeld. Je kunt dit namelijk erg eenvoudig via je telefoon, laptop of tablet afsluiten. Wel is het belangrijk om goed te weten wat je wilt zodat je voor de juiste verzekering kiest.