Na een flink aantal jaren voor hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, kan er van de een op de andere dag toch sprake zijn van een plotselinge verandering. Bijvoorbeeld door een reorganisatie waarbij jouw functie is komen te vervallen. Of je merkt zelf dat je in een sleur zit en kiest daarom voor een compleet andere baan. Deze nieuwe periode kan heel spannend zijn, maar gelukkig zijn er ook voldoende specialisten die je kunnen helpen in je zoektocht naar een nieuwe carrière.

Carrièreswitch?

Sta je aan het begin van een carrièreswitch? Vergeet dan niet bij voorbaat al heel trots op jezelf te zijn. Wanneer er sprake is geweest van gedwongen ontslag, heb jij jezelf toch weer bij elkaar geraapt om weer naar nieuw werk te zoeken. Is deze switch jouw eigen keuze geweest? Dan heeft het vast ook wel wat moed gekost om naar je baas te stappen en je baan op te zeggen. 

Nu is het tijd om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Maar wat ga je nou precies doen? Hier krijg je heel eenvoudig antwoord op door middel van loopbaancoaching. Tijdens een aantal gesprekken met een coach krijg jij inzicht in je vaardigheden, zodat je weet welke functies bij jou passen. Tijdens deze gesprekken ligt de nadruk op jouw positieve eigenschappen, zodat je met frisse moed en vol zelfvertrouwen op banenjacht gaat.

Omscholing: spannend maar ook interessant

Het kan voorkomen dat jouw genoten opleiding niet voldoende is om in aanmerking te komen voor de baan die jij op het oog hebt. In dat geval is omscholing een goede optie. Tegenwoordig worden opleidingen in verschillende soorten programma’s aangeboden, zodat je niet fulltime overdag in de schoolbanken zit. Zo zijn er verschillende soorten deeltijdopleidingen (overdag en ‘s avonds), maar het is ook mogelijk om verschillende korte cursussen te volgen. Het is soms even zoeken naar welke opleiding het beste past in jouw agenda. Neem eventueel contact op met onderwijsinstellingen, zij kunnen jou meer vertellen over het huidige aanbod. 

Persoonlijke begeleiding om uw carrière op weg te helpen

Naast bovengenoemde opties zijn er nog andere gevallen waarin je de behoefte kan hebben aan begeleiding van een professional. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van outplacement of als je professionele begeleiding wilt bij het opzetten van je eigen bedrijf. In het laatste geval is het prettig om te weten hoe je een ondernemingsplan maakt en welke taken en verantwoordelijkheden op je pad gaan . Wanneer je online op zoek gaat naar begeleiding voor deze trajecten kom je verschillende specialisten tegen, zoals de Heren van werk. De naam geeft het al aan; je kunt bij hen terecht voor alle begeleiding rondom een carrière switch. Het grote voordeel is dat zij specialisten hebben in heel Nederland. Zo is er altijd passende begeleiding voor jou in de buurt.