Pensioenadvies kan je een hoop geld opleveren

Pensioenrecht adviseur Dirk-Jan Plate heeft in het jaar 2017 zijn eigen bedrijf opgericht, genaamd Pensioenlogica. Met veel passie vertelt hij op zijn website over zijn bedrijf en de motivatie hierachter. Logica vormt de basis van al zijn adviezen. Daarnaast is Dirk-Jan auteur. Met onderzoek en schrijfwerk traint hij zijn vaardigheden om complexe pensioenvraagstukken effectief op te lossen. Vaak zorgt een alternatieve oplossing voor het meest passende resultaat. De kleine lettertjes vormen voor hem zijn gereedschap die hij graag inzet en vertaalt in zijn artikelen en boeken naar de praktijk. Kennis is pas mooi als het wordt toegepast. Pensioenlogica maakt zijn pensioenkennis toepasbaar voor iedere werkgever, HR-manager, ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.  

Pensioenlogica onderscheidt zich op een natuurlijk manier

Als onafhankelijk pensioenadviseur blijft Dirk-Jan nieuwsgierig. Het zit in zijn aard. Hij kan niet anders. Hij blijft zoeken en wil zich daarin niet beperken. Daarom werkt Pensioenlogica alleen maar samen met andere onafhankelijke specialisten voor eventuele aanvullende diensten maar niet met verzekeraars, premiepensioeninstelling of andere productaanbieders. Hij bemiddelt dus ook niet in pensioenen. Om de eenvoudige reden dat je als bemiddelaar een samenwerkingsovereenkomst moet aangaan met degene waarvoor je bemiddelt. Zo’n samenwerkingsovereenkomst kan een adviseur in de weg zitten als hij bij een andere opdracht dezelfde verzekeraar of premiepensioeninstelling moet beoordelen of aansprakelijk moet stellen. Pensioenlogica kiest voor een totale ongebondenheid, behalve met de klant die hem inhuurt. 

Een goed en gedegen beeld krijgen over uw pensioen en toekomst

Naast ondernemingsraden en werkgevers staat Pensioenlogica ook particulieren bij als het gaat om complexe of belangrijke pensioenvraagstukken. Bijvoorbeeld als iemand eerder met pensioen wil of de werkgever stelt een pensioenwijziging voor. Ook als de ondernemingsraad met een pensioen wijziging akkoord is gegaan kunt u daar als individuele werknemer wat van vinden en eventueel in gesprek gaan als het alternatief minder is. Daar kan Dirk-Jan Plate goed bij helpen. Hij kent de pensioenwet en daarnaast kan hij deze vertalen om te komen tot een goede oplossing tussen beide partijen. 

Pensioen blijft de gemoederen bezighouden. 

Pensioen is een zeer actueel thema dat bijna dagelijks in het nieuws voorbij komt. Niet voor niets. Er komt een nieuw pensioenstelsel. Iedere werkgever moet voor 2024 een pensioen-transitieplan maken en overeenstemming bereiken met de ondernemingsraad/werknemers over de wijziging van de pensioenregeling. Het partnerpensioen voor het bereiken van de pensioenleeftijd wijzigt mogelijk, u kunt een gedeelte van het pensioen afkopen. Ga zo maar door. Pensioen blijft dynamisch.